Rólam...

Lassan két éve költöztem ide, Zala megyébe. Azóta nem tudok betelni a látványával: tavak, folyók, patakok, dombok, erdők, mezők.

Rovatok

Címkék

Rezi vár

2010.07.29. 16:24 zalablog

Rezi Keszthelytől 8 kilométerre északra, a Keszthelyi-hegység belsejében helyezkedik el. Nyugatról, délről és északról erdőségek, keletről szőlős domboldalak övezik a községet. A faluba Cserszegtomaj – Keszthely felől lehet közúton eljutni, illetve egy kis forgalmú bekötőút vezet a Keszthely–Zalaszántó–Sümeg mellékútra. Sűrű autóbusz-összeköttetésben áll Keszthellyel, illetve a település központjától egy kilométerre fekvő zalaszántói mellékúton Sümeggel is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A várból csodálatos panoráma tárul elénk: a Zalai-dombság erdői, mezői. Tiszta időben a szomszédos várakat is látni. A vár lábánál pihenőhely lett kialakítva padokkal, asztalokkal. Lehetőség van tábortüzet is gyújtani.

Magához a várhoz egy 20-30 perces séta árán lehet feljutni egy erdei úton. Sem autóval,sem semmilyen járművel nem engedik ezen az úton a közlekedést, kicsit lentebb kell ott hagyni a közlekedési eszközünk.
Motorral - ha csak nem endúród van - körülményes is lenne. Már a hegy megközelítése is érdekes: az aszfalt eltűnik, átadva a helyét egy föld útnak.

Szólj hozzá!

Címkék: rezi vár erdő pihenés panoráma

A bejegyzés trackback címe:

https://zalablog.blog.hu/api/trackback/id/tr742185206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása