Rólam...

Lassan két éve költöztem ide, Zala megyébe. Azóta nem tudok betelni a látványával: tavak, folyók, patakok, dombok, erdők, mezők.

Rovatok

Címkék

Katonák útja

2010.07.29. 17:33 zalablog

zalablog: SDC10560 A Vasvár és Győrvár közt húzódó 8km hosszú földsánc a Rába és a Zala folyók vízgyűjtője közti természetes útvonalat zárta le. Ez a földből és fából készült építmény a X-XI. századi határvédelmi rendszer belső vonala volt. Egyetlen átjárója a "Vaskapu", mely a "Katonák útja" nevű fontos kereskedelmi és hadi utat ellenőrizte. Ez az út Magyarország központjából Stájerországon és Karintián keresztül Észak-Itáliába tartott.

zalablog: SDC10568zalablog: SDC10563zalablog: SDC10566

A kapu lábánál asztalok , padok vannak. A kapu tetejéről csodálatos kilátás nyílik az erdőre, melyet átszelnek a jelölt turista utak.

Az összes fotót ide kattintva tudod megnézni.

Szólj hozzá!

Címkék: séta erdő pihenés turista panoráma

A bejegyzés trackback címe:

https://zalablog.blog.hu/api/trackback/id/tr912185362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása